چوارشه‌مه‌ 5 گوڵان 2724

رئیس حزب سربستی کوردستان: ما ایرانی نبودیم و نیستیم. صفحەای فارسی دولت احواز

عارف باوەجانی
رئیس حزب سربستی کوردستان: ما ایرانی نبودیم و نیستیم. صفحەای فارسی دولت احواز

رئیس حزب سربستی کوردستان: ما ایرانی نبودیم و نیستیم.
مصاحبە با صفحە رسمی الدولة الأحواز العربية به زبانی فارسی.

 


رئیس حزب سربستی کوردستان: ما ایرانی نبودیم و نیستیم.

مصاحبە با صفحە رسمی الدولة الأحواز العربية به زبانی فارسی.

 




عارف باوه جانی «رئیس حزب سربستی کوردستان» و رئیس مشروع دولت شرق کوردستان در تبعید در گفت و گو با سایت فارسی دولت اهوازچگونگی فعالیت حزب سربستی کوردستان را تشریح کرده است و حضور ایران را در کشورهای خاور میانه مورد بررسی قرار داده است. در این گفتگو با نقد رسانه ها و اپوزیسیون هایی که برای آزادی ملت ایران تلاش می کنند، نادیده گرفتن استعمارگر بودن حکومت ایران را یکی از انتقاداتی که براین اپوزیسیون ها وارد است عنوان کرده است.

آینده ایران را بعد از نظام جمهوری اسلامی چگونه می بینید?

آینده ایران آینده مشکلی است هیچ الترناتیو و ملت تحت ستمی نمی خواهد با داشتن «تجربه سلطه حاکم فارس» دوباره تحت سلطه حاکم جدیدی از فارس باشد. همه این ملت‌ها در هر منطقه ای که باشند از کوردستان گرفته تا آذربایجان واهواز و یا حتی بلوچستان، همگی می خواهند «استقلال» خود را حفظ کنند. سه ملت «احواز»، «کورد» و «بلوچ» آماده هستند و تجربه داشتن حکومت موقت را دارند به خوبی می توانند حاکمیت برمناطق خود را داشته و می‌توان گفت که برای ملت های تحت ستم فرصتی است که حاکمیت کامل و استقلال خود را بدست آورند.

البته به احتمال زیاد قدرت های جهانی از استقلال ملت های تحت ستم حمایت نکنند. اما ما سعی داریم حمایت و پشتیبانی بین المللی را جذب کنیم. بدست آوردن آزادی و استقلال هزینه بسیاری دارد، بسیاری جانشان را پای این کار می گذارند، اما چشیدن طعم ازادی و استقلال شیرین و لذتبخش است.

مورد دیگر اینکه استقلال ملت ها در ایران چندان سخت نیست، زیرا کشورهایی مثل عراق که از دو ملت کورد و عرب هستند، کشورهای اطراف موافق استقلال کورد ها نیستند و این باعث شده است که برای ملت کورد کار سخت شود ولی برای ایران سخت نیست و به آسانی می تواند تقسیم شود چرا که هیچ کشور فارسی زبانی اطراف ایران نیست که مخالف استقلال ملیت های غیر فارس در ایران باشد، وبرای اکثر کشورها فرقی ندارد که ایران یک کشور باشد یا چندین ایالت و کشور.

به عنوان مثال افغانستانی‌هایی[فارسی زبانان کشورهمسایه ایران] که در ایران زندگی می‌کردند از بی‌احترامی مردم فارس به قوم افغان بسیارابراز ناراحتی و نارضایتی داشتند. بنابراین تقسیم ایران براحتی مورد پذیرش همسایگان قرار می گیرد و در ایران آینده می توانیم این تقسیمات را داشته باشیم.



آینده روابط سیاسی نظام جمهوری اسلامی با کشورهای عربی خلیج را چگونه تحلیل می کنید?

ارتباط ایران با کشورهای منطقه خیلی ضعیف شده است. مثلا «عراق» بعد از سقوط حکومت صدام حسین بسیاری از شبهه نظامیان ومذهبیون عراق گمان می‌کردند که ایران پشتیبان واقعی مردم شیعه عراق است و همان اوائل به ایران لبیک گفتند ولی اکنون می بینیم که در نجف و کربلا دو مرکز مهم شیعه در عراق مردم فریاد می زدنند که «ایران برأه برأه /یعنی ایران برو بیرون». چندین مرتبه نیز کنسولگری ایران را در شهر بصره به اتش کشیدند و پرچم ایران را سوزاندند.

گروه های شیعه درعراق به این واقعیت رسیدند که ایران دوست واقعی برای انها نیست و هدفش این است که این کشور را از بین ببرد و تحت سلطه خودش قرار دهد. واقعیت مفهوم وجود ایران در عراق برای بقیه کشورها هم صدق می کند و برای همه کشورها آشکار شده است.

«سوریه» که کشوری قدیمی و چند هزار ساله است، ببینید که چه بلایی به سر انها آمده است که 10 میلیون سوری در نقاط مختلف جهان پناهنده شدند و بسیاری از مناطق سنی نشین سوریه تخلیه شده، فقر و نداری، بدبختی و فساد در سوریه افزایش یافته است که نتیجه دخالت ایران در سوریه است.

در«یمن» فقر و بدبختی حاصل از ورود ایران کاملا مشهود است.

«لبنان» نیز که در طول تاریخ کشوری زیبا و در رفاه بوده است و هیچ گاه بدبختی که امروز دارد را تجربه نکرده بود، با آمدن حزب الله، نابود شد.

لبنان در گذشته مانند دوبی، به عنوان یکی از کشورهای زیبای جهان مطرح بودکه با آمدن حزب الله لبنان و ورود ایران نابود شد.

کشورهایی که ایران به آنها نزدیک شده است حاصلی جزکشتار،نا امنی و ناآرامی در آن نبوده است. بنابراین مردم هیچ کشوری نمی خواهند حکومتشان با ایران ارتباط داشته باشد.

عکسی دارم از بصره و اربیل که زیر آن نوشته شده است «بصره: نمایی از ورود ایران / اربیل: نمایی از ورود سایر کشورها» بصره شهری که با حضور ایرانیان تخریب شده است و اربیل شهری زیبا و متمدن با حضور کشورهایی غیر از ایران. که این تصاویر نیز گویای حضور ایران درمنطقه است.

شنیده می شود که احزاب کوردی در سدد شروع مبارزه برای جلب اعتراف به کشور کوردستان از طرف جامعه بین المللی هستند. این طرح به کجا رسید?

در کشور کوردستان در صد سال اخیر مبارزات مختلفی درمناقطق کورد داشتیه‌‌‌ایم. قدیمی ترین مبارزه کورد ها شروعش برمی‌گردد مبارزات در«قلعه دمدم». بعد از انقلاب نیز مبارزات ادامه داشته و حکومت جمهوری کوردستان به ریاست «قاضی محمد» همچنان ادامه داشته است.برخی از احزاب برای «ایران دمکرات» تلاش می کنند که نوعی تاکتیک و سیاست است.

برخی از احزاب جدید نیز به مبارزات علنی برای «استقلال کوردستان »معتقد هستند. به همین دلیل احزاب مختلفی در همه زمینه ها شکل گرفته است و فعالیت می کنند.

اما همه احزاب کورد که در جلسات مهم جهانی شرکت داشته اند همه یک موضوع واحد را دنبال می کنند . همچنین هرگاه از مظلومیت ملت کورد تحت ستم سخن می گویند در مورد ظلم روا شده به سایر ملت‌های عرب، بلوچ و آذری نیز گفته‌‌‌اند و از حقوق همه ملت‌های تحت ستم دفاع کرده‌‌‌اند. ما براین تصمیم هستیم که با دیگر ملت‌های تحت ستم همکاری داشته باشیم و از حقوق همدیگر دفاع کنیم و حقایق و واقعیات مظلومیت این ملت‌ها را بگوییم.

تمام رسانه‌‌‌های جهان از ایران به عنوان کشوری «دیکتاتور» و کشوری که به دنبال «ساخت بمب اتم» است و «اورانیم را غنی می‌کند»، نام می برند وهیچکدام از این رسانه‌‌‌ها در مورد «استعمارگر» بودن حکومت ایران بحث نمی کنند. دلیلش تشکل‌ها و احزاب هستند که درمورد آزادی ملت ایران سخن می گویند واز استعمار ملت‌های تحت ستم حکومت فارسی سخنی به میان نمی‌آورند.

در واقع ما باید استعمارگر بودن ایران را در مرحله اول مطرح کنیم و در مرحله دوم به دیکتاتور بودن ایران بپردازیم. اگر ملت های تحت ستم از استعمار حکومت خارج شوند دیکتاتوری حکومت جمهوری اسلامی در ایران به پایان می رسد.

کشورهای عربی باید توجه داشته که حکومت فارس «خلیج عربی» را که در بین چندین کشور عربی قرار گرفته را چراباید با نام «خلیج فارس» بگوید که این مقوله نوعی طمع و سلطه فارس در همه خاوریه میانه است که در طول تاریخ برای کشورها مشخص و مسجل شده است.

چقدر با ملیت های دیگر از جمله ملت عرب احواز وبلوچی و آذری هماهنگی و همکاری دارید?

حزب سربستی کوردستان از سال 2006 تشکیل شد و اولین ارتباط ما به دلیل آشنایی و تسلط کامل به زبان عربی با «ملت احواز» بوده است وبعد از آن با ملت بلوچ ، کاسپین ،ترکمن صحراهمکاری داشتیم. اما هنوز یک جبهه متحد از ملت های تحت ستم تشکیل نشده است و دلیل آن اختلافاتی است که حکومت ایران سعی کرده است آن را رواج دهد و دیگری احترام نگذاشتن برخی ملت ها برای حدود و مرزهای دیکر ملت هاست.

ولی همواره ما ملت کورد با همه ملیت ها دوست بودیم و در ارتباط بوده و خواهیم بود. ضروریست که ما ملت های تحت ستم با اتحاد در مقابل دشمن مشترکمان (حکومت فارس ) در یک جبهه باشیم و نگذاریم دشمن مشترک ما بذر نفاق و اختلاف را در بین ملت های تحت ستم پخش کند.

بسیار کوشش شده است که بین آذری ها و کرد ها اختلاف و نفاق انداخته شود و همچنین بین عرب ها و کردها اختلاف ایجاد شود و این سلسله اختلافات همچنان بین ملیت های مختلف با هم به وجود آید.این سیاست را استعمارگران برای ملت های تحت ستم طراحی کرده اند.

بنابراین ما باید عاقلانه و هوشیارانه در برابر نقشه‌‌‌های این حکومت استعمارگر برخورد کنیم و اختلافات حدودی و مرزی را با تجربه سازمان های بین المللی حل کنیم و در هر حالتی با ملیت های دیگر در تعامل باشیم.

با توجه به تلاش های بسیاری که از سوی حزب سربستی کوردستان انجام گرفته است در حال حاضر در کجای مختصات نقشه راه آزادی کوردستان قرار دارید? چشم انداز فعالیت‌های شما در آینده در کوردستان چه خواهد بود?

با توجه به آغاز فعالیت حذب سربستی کوردستان به ریاست اینجانب«عارف باوه جانی» در سال 2006، این حزب اولین حزبی بود که خواستار استقلال کوردستان شد و به شکل علنی فعالیت خود را آغاز کرد.در واقع ما به شکل جدی مسائل استقلال کوردستان را در تمامی جلسات و محافل بین المللی «علنی» کردیم و سعی ما برآن بود که «تاثیر گذار» باشیم.ما در بسیاری از کشورهای جهان «ارتباطی دوستانه» برقرار کردیم و دوستانی نیز یافتیم ، بسیاری از روزنامه نگاران، فعالان فرهنگی و رسانه ای را با مطالبات مردم کوردستان آشنا و مطلع کردیم. بسیاری از رسانه ها و افراد تاثیر گذاراطلاعاتی در مورد خواسته‌‌‌ها و مطالبات ملت کوردستان نداشتند که این اطلاعات را توسط ما دریافت کردند.

اصولا مشکلات و مطالبات کوردها در عراق و ترکیه در رسانه ها بسیار مطرح شده است اما اطلاعی از مشکلات و مطالبات «ملت شرق کوردستان» نبود لذا ما به عنوان «اولین حزب سربستی در کوردستان» مطرح شدیم و از کشورهای متعددی ازجمله آمریکا ،اسرائیل و کشورهای عربی در مورد کوردستان با ما به عنوان اولین حزب سربستی کورد که پاسخگو می‌باشد، تماس می گرفتند.

میتوان گفت حاصل تلاش ماست که امروز حزب سربستی کوردستان را بین کشورها معرفی کردیم و خواسته و مطالبات مردم را بیان کردیم.

ما نباید ها را پشت سر گذاشتیم، از«فلان جا نرویم» و با «فلان کشور صحبت نکنیم» و «آن مطلب را نگوییم»، رد شدیم و امروز به «صراحت» با همه دنیا سخن می گوییم.

ما برای دفاع از ملت کورد با هر کشوری که نیاز باشد ارتباط می گیریم خواه این ارتباط با سعودی باشد خواه اسرائیل و هرچه برای طرفین خوب باشد آن را می پذیریم و ارتباط با هیچ کشوری را حرام نمی دانیم.

آیا به رفتار سیاسی حکومت ایران توجه کرده اید هرچه به مسلحت خودش باشد انجام می دهد و محدودیت هایی را برای دیگران تعیین می کند و ما این محدودیت های مصلحتی ایران را نمی پذیریم. این رویه ماست امیدوارم همه ملت ها از جمله ملت احواز نیز تمام محدودیت های بین المللی را کنار بگذارند.

ما به عنوان حزب سربستی کار جدیدی در تاریخ حکومت کوردستان انجام دادیم و برای تشکیل «دولت شرق کوردستان در تبعید» اقدام کرده ایم . ما با تشکیل این دولت راه های بین المللی را باز کرده ایم تا سال آینده و نوروز آینده کارهای قانونی را انجام دهیم و بتوانیم کشوری دیپلماسی در تبعید تشکیل دهیم.

تشکیل کشور کوردی و احوازی در تبعید، کشوری خدماتی نیست، اکثر کارهای دیپلماسی و کسب تجربه برای تشکیل دولتی است که هنگام برگشت به میهن در تمامی زمینه های حاکمیتی آمادگی داشته باشد. برای این کار در زمینه های فرهنگی کتب استعمارگران را اصلاح کردیم و همه را برای زبان اصلی مردم کوردستان به زبان کوردی فراهم کردیم.

در حال حاضر فقط از کشورهای دیگر و دوست کمک های معنوی وسیاسی می خواهیم. ما ایرانی نبودیم و نیسستیم ما را به زور حکومت ایران تحت سطله حکومت فارس قرار دادند .ما می خواهیم از این پرچم جمهوری اسلامی خود را برهانیم.

چه پیامی برای ملت الاحواز و ملت کورد دارید?

ما سعی داریم با ملت های تحت ستم مخصوصا ملت احواز همیشه دوست و همکار باشیم و نگذاریم دشمنی بین ما اختلاف ایجاد کند. باید بگویم که ملت های عرب، کورد و بلوچ بسیار فعال تر از دیگر قومیت ها هستند. اعتراضات اخیر ملت اهواز قابل تقدیر است و امیدوارم دیگر ملت ها نیز فعالیت هایشان را بیشتر کنند و همواره با هم در تماس باشند و این ارتباط و همکاری، تا پیروزی برقرار و پایداری باشد.

لینکی فەرمی


2022-02-11 14:56:32

2 ساڵ و 2 مانگ و 22 کاتژمێر و 7 خوله‌ک ، پێش بڵاوکراه‌وه‌ته‌وه‌
ناوه‌رۆکی ئه‌م نووسینه‌ ڕاو تێبینی نووسه‌ره، ماڵپه‌ڕی پ.س.ک هیچ لێی به‌رپرسیار نییه
تاگ : مقالات
هه‌واڵه‌کان
ناوەندی ڕۆشنبیری و ڕاگەیاندنی پارتی سەربەستیی کوردستان
عارف باوەجانی
ناوەندی ڕۆشنبیری و ڕاگەیاندنی پارتی سەربەستیی کوردستان
عارف باوه‌جانی
بەیاننامەی هاوبەشی ٣ پارتی کوردستانی
پارتی سه‌ربه‌ستیی کوردستان
کاناڵی ئەلیوم

پارتی سه‌ربه‌ستیی کوردستان ©